Iwein Segers

IWEIN SEGERS - EINDELIJK PROFESSIONEEL

Iets meer dan 8 mensen vroegen er naar en volgend jaar is het zo ver. EINDELIJK PROFESSIONEEL De nieuwe komische voorstelling van Iwein Segers. Nu ook voor de grote massa ... en omdat iedereen recht heeft op werk.

Iwein Segers, IS voor de vrienden blinkt uit in tegendraadsheid. Na een finaleplaats in de comedy casino cup besloot hij het comedy genre meteen ondersteboven te halen.  Al snel waren er lovers en haters van Iwein's anti-comedy, een performance stijl die deed denken aan Andy Kaufman.   Dat Iwein op het podium zou belanden werd al besloten op zijn 8 jaar, toen hij met zijn moeder naar het circus ging  kijken wou hij clown worden, met alles er op en er aan.  Dus ook de romantische tragiek.   Later werd hij begeesterd door voorstellingen van Jan Decorte en De Nieuwe Snaar.  Dat was het doel.

Na een korte carrière als assistent-bibliothecaris won Iwein in 2009 de publieksprijs op het Prestigieuze Leids Cabaret festival en maakte hij 2 comedy shows en een kleinkunst voorstelling. Ondertussen is hij ook een veelgevraagd acteur met beklijvende scenes in Tot Altijd, Traumland en Los Flamencos. En hij overleefde 2 weken op een onbewoond eiland, weliswaar met Tatiana Silva (expeditie Robinson).  Na een gecontesteerde passage als voice over van Komen eten hoor je hem nu als stem voor reclame, tekenfilms en documentaires.

Na het verlies van zijn moeder, 2 vrienden, zijn job en zijn hond belandde hij onvermijdelijk en wars van de trends (!) in een depressie en burn-out.  Op de koop toe blijkt hij ook hoog sensitief te zijn en gluten/lactose intolerant.  Opmerkelijk gegeven is dat zijn libido hier niet onder te lijden had.  Maar niet alleen dat hield hem overeind ... IS is vast besloten om zijn plaats terug in te nemen.  Deze keer voor echt.  Harder, doch sympathieker dan ooit.   Met de plechtige belofte het nu professioneel aan boord te brengen.  Zo dat hij en zijn management genoeg geld verdienen om hun kinderen eten te geven en 1 x per jaar op vakantie te gaan.  En om eens goed te lachen natuurlijk, want dat is precies al lang geleden.