Iwein Segers

Reactiones Endido Professionale

geschreven op 12/03/2019 door iwein

De eerste reacties zijn binnen,
iwein en de redactie rond Iwein Segers zijn er blij mee !

‘Er gebeurt iets op het podium, maar niemand weet eigenlijk goed wat en tóch is het grappig’ – Canvas

‘Een curieus transcedentale komiek’ - NRC Handelsblad

‘Ongrijpbaar, hij zet het publiek heel de tijd op het verkeerde been, brengt hen in de war en maakt hen opstandig en gek.’ – Het Laatste Nieuws

‘De meest eigenzinnige meta-komiek van de Lage Landen. Hij doet gewoon zijn zin. Dat resulteert in zware adoratie of regelrechte haat. Petje af voor de Vlaamse Andy Kaufman!’ - Humo

‘Als je een publiek kan boeien met deze onzin, dan kan je wat’. – Leids Cabaret Festival

“Als ik Iwein Segers bezig zie, dan overkomt me iets wat ik zelden of nooit heb bij stand-up-comedians of cabaretiers: ik barst uit in onbedaarlijk lachen, met lange, gierende uithalen.  Wat Iwein doet, is buiten categorie en kent zijn gelijke niet in de comedy-wereld.
Hij is veeleer een pastiche op de comedy-wereld, een meta-comedian.
Hoewel hij volstrekt uniek en onnavolgbaar is, doet hij me nog het meest denken aan Tommy Cooper, maar dan zonder de goocheltrucs. Iwein is een comedian voortdurend in gevecht met comedy en met zichzelf, maar die schijnbaar nonchalant achteloos keuvelend de boel onder controle heeft. En zichzelf en zijn non-verhalen en oeverloos geklets zo serieus neemt, dat je toch in de ban raakt van zijn vertelkunst.  Dat maakt hem zowel aandoenlijk, oergeestig en universeel herkenbaar: op grandioze wijze toont hij de algehele lulligheid van ons bestaan en de lachwekkende zinloosheid van al ons ijdel en vergeefs geploeter.
Je kan ook niet anders dan van hem houden, ook al heeft hij op het eerste zicht zo weinig om van te houden: hij is slordig, slecht voorbereid, doet allesbehalve zijn best en lult schaamteloos en onsamenhangend uit zijn nek. Hij is de “beautiful loser” die de held en grapjas uithangt, maar volstrekt onverschillig is of hij daarin slaagt of faalt. Hij lijkt voorbij het succes, voorbij het behagen.” - Stefaan Van Brabandt (Schrijver, filosoof, theater- en tvmaker)

“Wat heb ik ongelooflijk hard gelachen met Iwein Segers en zijn publiek in Utrecht ! Geef die man een standbeeld !  Niemand pikt nog ooit de titel van ultieme comedians comedian en koning van de meta-comedy van die man !  Elke dag dat ik vrij heb, ga ik die voorstellingen bijwonen en tegen elke bezoeker die het niet snapt- en dat zullen er in onze veilige cc landschap weer ongelooflijk veel zijn- ga ik zeggen : ‘ja, jij bent dom !’ Iwein forever ! - Roel Tulleneers (programator CC De Werft)

“Ik wou nog even zeggen dat ik geen grotere rebel ken of heb gekend dan Iwein. Incluis de personnae die ik leerde kennen tijdens de lessen geschiedenis.” Pieter Vanassche (event manager)

Ter Smissen Baguette

geschreven op 27/01/2019 door iwein

Hallo Iedereen
voortaan heeft Iwein ook een podcast.
Over de dagelijkse soap Thuis.
Heel leuk en speciaal.

De eerste gasten waren Lukas Lelie en zijn vriendin Eline.

hier kan je het beluisteren

Ter Smissen Baguette aflevering 1

VAN THE MAN VAN THE BAND

geschreven op 2/02/2018 door iwein

Ik had het genoegen om het afgelopen jaar een paar keer mee op te treden
met Winterland ‘76 een groep uit eerbetoon aan the Last Waltz.
Op 26 januari was het hun zwanenzang in De Roma.

Mijn bijdrage klonk zo.

Winterland ‘76 in De Roma Van the Man

Eind 2019 komt er hopelijk een vervolg ...

groetjes
van
Iwein

Let Me Comb Over

geschreven op 29/10/2017 door iwein

De herfst maakt ons nostalgisch,
Zo trok ook ik vorige week naar het concert van Weezer.
The blue album was namelijk een presentje van mijn allereerste echte lief.
(Samen met wowee zowee van Pavement, de tijdsgeest is duidelijk).
Het concert was in de AB, de rocktempel waar ze, volgens de media, van plan zijn om wat meer te focussen op andere genres dan rock, we moeten ons reppen dus !
Gelukkig zijn we het afgelopen jaar verwend geweest.  Mijn favorieten ‘The Afghan Wigs’ vielen voor het eerst tegen.  25 jaar ‘Let me come over’ van Buffalo Tom doopte ik in Juni dan weer smalend om tot ‘Let me comb over’ … afgaand op de achteruit deinende haarlijn van de band en het publiek, mezelf incluis.  Dit is een redelijk goede woord grap en zou in menig krant de kop boven het artikel kunnen zijn.  Gelukkig ben ik geen journalist, laat staan een eindredacteur. En gelukkig moet ik er zelf mee lachen. Luidop en zelfs in letters op papier/computer : ‘hahahahahaha’.
En vorige week was het dus Weezer time.  Ik zag ze eerder in Parijs en Amsterdam en ook nu was het niet zo goed.  De jongens blijven teren op de eerste 3 albums, want alles daarna is minder.
Waarom dat zo is, daar hebben we het raden naar …
Ware het niet dat ik na het optreden besloot om een glas te drinken in de Bonnefooi, het café tegenover het ABcafé, waar het minder druk is.  (Des nachts, in het weekend is het wel degelijk een oord der verderfs, zo moet je soms fear and loathing gewijs door plassen bloed en urine waden om coke te gaan snuiven op de vrouwenwc.) Nu zat er niemand, behalve, echt gebeurd, Rivers Cuomo.
Ik bestelde een eenvoudig biertje.  Ik kreeg een glas pis.  Rivers zat rechts van mij met zijn gezicht in mijn richting.  Dus niet met zijn rug naar mij.  Voor zich uit te staren.  Er stonden twee glazen bier/pis voor hem, zo goed als onaangeroerd. Nu dronk hij Duvel.  Ik besloot hem aan te spreken, maar niet als een fan. ‘Normaal is het Belgische bier, en dan bedoel ik gewoon een pintje, wel lekker hoor… Maar hier is precies iets fout gelopen … dus Duvel is echt wel een goeie keuze !’
Rivers keek op met een vreemde grimas.  Ik herhaalde mijn tekst maar dan in het Engels.
Dan besloot ik toch wat zaken te vragen over het concert.  Nog voor ik ze stelde was hij al aan het zuchten ‘ze denken dat ik aan het douchen ben, dat is het enige moment dat ze mij gerust laten.  Maar ik douch nooit.’ Dat was duidelijk.  Ik waagde het er toch op : ‘Jullie leken wel echt futloos, en niet als gimmick, jullie zijn precies ontzettend moe en Brian zat precies onder de tranqeuilizers …’ Rivers onderbrak me ‘Het kan me niet schelen wat Brian doet, Brian had hier nooit moeten zijn, Jason speelde gitaar… maar als we groot wouden worden moest Jason weg.  En toen kwam Brian, ik weet niet eens waarom …’. Ik verschoot een beetje van deze bekentenis en wou hem onmiddellijk opmontteren :  ‘maar jullie zien er wel nog redelijk jong uit, met jullie haar en kleren enzo’.  Rivers op zijn beurt :  ‘Ik kam al mijn haar gewoon naar voor en de truc is om geen gel of wax te gebruiken maar een poedertje van Schwarzkopf genaamd Osis+ en die kleren draag ik om dat dat ons imago is, nerdy teenage rock weet je wel …’ Ik knikte ‘ja dat begrijp ik, daarom zijn we fan van jullie, of toch van de eerste 3 albums en ook nog van Make Believe, dat is ook nog echt goed’
De zanger staarde voor zich uit, het was onduidelijk of er een vage glimlach om zijn mond speelde.
‘Die albums vindt iedereen goed… ik vind niks goed, enkel onze eerste demo, maar die tijd is lang voorbij, Jason was er toen nog bij… maar hij moest er uit anders gingen we niet groot worden zei de manager.  De eerste manager, nu hebben we er 6… nu maken we gewoon middelmatige muziek in het genre dat managers tot een succes hebben gebracht, ik doe maar wat … iedereen moet geld verdienen, veel geld… Die idiote drummer heeft een zoo, Brian doet drugs en vrouwen (iedereen denkt dat het zo’n braaf genie is zoals Johnny van radiohead of die bassist van Blur, maar dat is dus helemaal niet het geval) en die bassist weet ik niet eens waar voor die dat geld nodig heeft … en dan nog die producers, die zanger van the Cars, die krijgt heel veel… en o ja uiteindelijk zullen we ook nog royalties moeten aan Matt, de eerste bassist, dus die worden blijkbaar al opzij gezet … en om het verhaal van Mikey uit the picture te houden (zelfmoord en drugverslaving) … Karl’s corner kost ook handen vol geld, een robot die moet doen alsof hij een gewone jongen is die er al van in het begin bij is, 3 ingenieurs hebben dat uitgewerkt …’
In een paar ogenblikken had Rivers alle illusies doorprikt… ik besloot nog wat olie op het vuur te gooien, hij zat toch al in zak en as ‘Ok, jullie moeten het dus doen voor het geld, maar je hebt er toch een leuke vrouw aan over gehouden ?’ Rivers keek me recht in de ogen ‘Ik kan dat Japans gekwetter niet meer horen, … ik val ook helemaal niet op Oosterse vrouwen, ik wou gewoon speciaal doen, …ik ben opgegroeid in een hippie commune, ik dacht dat het zo hoorde, het is allemaal de schuld van mijn ouders …Ik wil eigenlijk gewoon een Amerikaans meisje, blond of zwart maar met grote borsten, of ze al dan niet Zen is maakt me geen zak uit… Ik wil terug naar Loserville, vlak voor onze doorbraak, daar was het fijn vertoeven, achteraf gezien.’
Nu kreeg ik medelijden met de man ‘Misschien moet je daar dan liedjes over maken’ Hij onderbrak mij onmiddellijk ‘Ik moet niks !’ Rivers wist blijkbaar niet dat ik mij nogal snel geaffronteerd voel dus ik besloot in de aanval te gaan ‘Ja, blijf dan maar liedjes schrijven over druggebruik, alsof jullie nerds zijn die toch voor drugs zijn omdat dat dan zogezegd cool is in jullie nerd zijn’. Zijn repliek kwam razendsnel ‘Jij schreef daarnet toch ook over coke snuiven ? Je doet net hetzelfde !’ ‘Hoe kon hij dat weten’ vroeg ik me af …Tijd om mijn biezen te pakken voor het te ingewikkeld en te meta zou worden.  En te emotioneel ook.  Vooral dat laatste. In plaats van een selfie met Rivers Cuomo vroeg ik om een foto van dat product dat hij in zijn haar doet (zie afbeelding).  Dat leek me meer opportuun dan een foto van hem.  Op dat moment.  Nu heb ik er uiteraard spijt van, het blijft ten slotte een held.
Naar The Breeders ben ik dan ook niet meer durven gaan, genoeg teleurstellingen in 1 jaar.  Alhoewel, dat was waarschijnlijk echt leuk geweest.
Met echte vrouwen enzo.

I.B-J.J Segers

ONGELOFELIJK

geschreven op 2/10/2017 door iwein

The word is out: comedian Iwein Segers is terug!
Boekingen, meer info én een teaser via Bureau Fauve
-
#iweinsegers
#eindelijkprofessioneel
#comedy
#comeback

De plaat online !

geschreven op 13/08/2017 door iwein

Jullie hebben weeral geluk,

de cd ‘einde voor beginners’
is gewoon gratis te beluisteren
op http://www.dedealers.be

zo zijn we wel !

Einde voor beginners.

geschreven op 23/07/2017 door iwein

Zelf geteeld albummetje verkrijgbaar van
De Dealers.
Illegaal gekopieerd en genummerd. 8 euro voor 8 nummers.
website De Dealers

Storten op be65 7350 3083 7496
Met vermelding van je adres.

DE DEALERS . BE

geschreven op 26/09/2016 door iwein

LIEVE MENSEN
VOORTAAN KAN U TERECHT OP
http://WWW.DEDEALERS.BE
BETREFFENDE ALLES OVER EN VAN
IWEIN EN DE DEALERS.
DAT IS MUZIEK.

IK HERHAAL
http://www.dedealers.be

let’s go nuts !

De Dealers Teaser !

geschreven op 10/06/2016 door iwein

TRY-OUTS IWEIN en De Dealers

30 Juni Antwerpen The Joker
08 Juli Kortrijk De Villa Pand.A
09 Juli Koksijde ‘t Krekelhof

Eerste optreden De Dealers

geschreven op 7/06/2016 door iwein

30 juni is het zo ver !
Het allereerste optreden van
IWEIN en De Dealers
in The Joker Antwerpen.

zeer speciaal.

IS

Vorige berichten