Moddergevecht tussen Iwein Segers en Serge Simonart

De uitzending van Radio 1-programma ‘Hautekiet’ over luiheid is uitgemond op een vilein moddergevecht tussen rockjournalist Serge Simonart en komiek en acteur Iwein Segers.

Hautekiet zoomde in op het thema luiheid, naar aanleiding van het Feest van de Filosofie op 30 maart. Tom Hodgkinson zal dan tijdens een lezing een lans breken voor de kunst van het nietsdoen. Hautekiet liet in zijn programma onder meer Iwein Segers en later ook Serge Simonart aan het woord. Die laatste haalde op een bepaald moment stevig uit naar Segers.

“Nu ga ik zoals gewoonlijk heel wat mensen tegen mij in het harnas jagen. Maar het is nu eenmaal zo: nietsdoen vergt een sponsor”, stelde Simonart. “Dat is bij heel veel mannen zo, zeker in de pseudo-artistieke wereld. Daarstraks sprak u met Iwein Segers. Wel, ik gok erop dat Iwein Segers ofwel jarenlang aan den dop heeft gestaan, ofwel vriendinnen had die zorgden dat het huishouden functioneerde of hem sponsorden. Er zijn in Vlaanderen heel veel schrijvers en dichters wiens zogenaamde kunstenaarschap de facto financieel en praktisch gesponsord wordt door hun werkende vrouw.”

“Morrisey haat hem”
Iwein Segers liet dat niet over zijn kant gaan en repliceerde deze middag via Facebook. “Zijne doorluchtigheid Serge Simonart gaat er prat op dat ik rijke ouders heb of altijd rijke vriendinnen heb gehad … niets is minder waar. Ik heb altijd moeten werken, spijtig genoeg, 12 stielen dertien ongelukken zoals ze zeggen. Van camions uitladen tot assistent-bibliothecaris, maar ook zanger, komiek, stem, acteur … om mijn nietsdoen te kunnen onderhouden.”

“Wat ik wel weet is dat de zelfverklaarde dandy Simonart uit een rijke familie komt en daardoor nauwelijks moet werken en zijn interviews kan opsmukken met leugens”, foetert Segers nog. “Ook liegen is een gave, dus daar kunnen we hem niet voor afstraffen. Maar een echte loser zoals ik zal hij nooit zijn, en ik ben zeker van dat hij dat spijtig vindt. En Morrissey haat hem, ook daar kunnen, wij pseudo-artiesten, ons aan optrekken.”

Overigens: Simonart liet in dezelfde context ook de namen van grote schrijvers als Harry Mulisch en Gerard Reve vallen als figuren die profiteerden van mecenassen en geldschieters allerhande. “Ik ben er trots op dat nog nooit van iemand een cent heb gekregen, zelfs niet van mijn ouders”, besloot hij.

Tekst: De Morgen

Alle
  • Alle
  • fans
  • film
  • muziek
  • radio
  • reclame
  • ruzies
  • ter smissen baguette
  • thuis
  • tv
Christophe Haddad (Bob) en Daphne Paelinck (Christine) © VRT

De podcast die ‘Thuis’ analyseert: ‘Ik ben er zeker van dat Bob en Christine niet gaan trouwen’

Op de vooravond van de ‘Thuis’-finale blikt Iwein Segers, die een podcast over de soap runt, vooruit: ‘Mensen met een druk leven kunnen de afleveringen van maandag en dinsdag meestal perfect overslaan.’ De doorsnee Vlaming ziet het begin van de zomer door drie dingen gemarkeerd: Rock Werchter, zijn rapport of dat van zijn kinderen en…

Screenshot 2019-06-04 at 19.29.18

Iwein in DIW

Een zanger, een komiek en een cabaretier. En naast Iwein Segers waren Lukas en Jan Jaap er ook nog zijn. Liters spaghettisaus – verkocht voor het goede doel – zijn teruggeroepen omdat ze zijn bereid met mogelijk besmet vlees. E.coli of niet, het blijft zonde om zomaar weg te gooien. Gelukkig weet Lukas wel raad…

tamzak

Ludieke ‘zakskes’ moeten Aalst op de kaart zetten als shoppingstad

Aalst is een fijne winkelstad, maar misschien weet men dat buiten Aalst nog te weinig. Daarom start de stad Aalst met een promocampagne waarbij 3.500 zakjes met een ludiek opschrift worden verdeeld. Op 16 maart kan je in de winkels zo’n ‘tamzak’, ‘balzak’, ‘platzak’ of ‘gelukzak’ te pakken krijgen. Met een ludieke promotiecampagne en bijhorend…

763 (1)

Operatie Kazuifel

Hoe het lijk van de collaborerende priester Verschaeve 45 jaar geleden in het geheim opgegraven werd Beruchte passage uit Vlaamse geschiedenis verfilmd door Iwein Segers Komiek Iwein Segers heeft een kortfilm gemaakt over van de meest opmerkelijke verhalen uit de geschiedenis van het Vlaams nationalisme. ‘Operatie Kazuifel’, waarin onder anderen Jelle De Beule en Jeroen…

nietschieten

300.000 bezoekers voor ‘Niet Schieten’

‘Niet Schieten’, de film van regisseur Stijn Coninx, heeft de kaap van 300.000 bezoekers bereikt. De film staat bovendien nog steeds op de tweede plaats van de Vlaamse bezoekersaantallen. De symbolische 300.000ste bezoeker werd door Stijn in de bloemetjes gezet in Kinepolis Antwerpen. Na bijna twee maanden programmatie in de bioscopen, blijft het Vlaamse publiek…

de_zomer_van_2

Iwein in ‘De Zomer van’ op radio 1

Ken je acteurs/actrices die ook wel eens zingen? Of misschien zangers/zangeressen die ook wel eens acteren? Acteur, comedian en zanger Iwein Segers was benieuwd naar jouw suggestie. Herbeluister de uitzending hier.

763

Iwein Segers imiteert ‘Thuis’ op Instagram en het resultaat is hilarisch

Gewezen ‘Komen Eten’-stem Iwein Segers heeft een nieuwe hobby. Als trouwe fan van ‘Thuis’ plaatst hij op gepaste tijde een foto van zichzelf op Instagram waarin hij een personage uit zijn favoriete soap imiteert. Trouwe fans zullen niet teleurgesteld zijn. Kobe, de hippe homoseksuele kok

komen eten

Vier schrapt Iwein Segers zelfs uit herhalingen ‘Komen Eten’

Sinds enkele weken zendt Vier weer oude afleveringen van het populaire culinaire programma ‘Komen Eten’ uit. In die oude aflevering is de commentaarstem niet langer die van Iwein Segers, maar wel die van de huidige presentator van het programma, Herman Verbruggen. ‘De oude afleveringen, waarin Iwein Segers nog de commentator van dienst was, werden opnieuw…

segerstof

Iwein Segers is wél tof

De rol van Iwein Segers in ‘Komen Eten’ op Vier wordt geschrapt, maar de presentator en komiek laat dat niet aan zijn hart komen. Hij reageert op originele wijze op de kritiek die hij laatste maanden kreeg via stickers met een duidelijke boodschap : Iwein Segers is wél tof! ‘Sinds de stickers in omloop zijn,…

1240

Moddergevecht tussen Iwein Segers en Serge Simonart

De uitzending van Radio 1-programma ‘Hautekiet’ over luiheid is uitgemond op een vilein moddergevecht tussen rockjournalist Serge Simonart en komiek en acteur Iwein Segers. Hautekiet zoomde in op het thema luiheid, naar aanleiding van het Feest van de Filosofie op 30 maart. Tom Hodgkinson zal dan tijdens een lezing een lans breken voor de kunst…