Ludieke ‘zakskes’ moeten Aalst op de kaart zetten als shoppingstad

Aalst is een fijne winkelstad, maar misschien weet men dat buiten Aalst nog te weinig. Daarom start de stad Aalst met een promocampagne waarbij 3.500 zakjes met een ludiek opschrift worden verdeeld. Op 16 maart kan je in de winkels zo’n ‘tamzak’, ‘balzak’, ‘platzak’ of ‘gelukzak’ te pakken krijgen.

Met een ludieke promotiecampagne en bijhorend filmpje met Iwein Segers in de hoofdrol wil Aalst meer shoppers uit de ruime regio verleiden om eens naar Aalst ‘af te zakken’. “De campagne knipoogt naar de typische uitspraak aan de toonbank ‘Moeije e zaksken emmen?’”, zegt schepen van Economie Katrien Beulens (CD&V). “Dit ludiek filmpje wordt via sociale media gelanceerd op 27 februari en mikt op heel wat views in Aalst en de ruime regio. Dit is meteen het startschot van de promotiecampagne om Aalst als shoppingstad in de markt te zetten.”

De Blauwe Peer
Creativiteit en humor zijn zo kenmerkend voor Aalst dat dit ook moet doorgetrokken worden in de winkelbeleving. “Dat gaven de lokale handelaars en horecauitbaters zelf aan bij een uitvoerige consultatieronde. De stad tekenende in op een subsidieproject van de provincie Oost-Vlaanderen om detailhandel te promoten”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Het resultaat is de ludieke campagne ‘Zaksken emmen’ uitgewerkt door communicatiebureau De Blauwe Peer. De troeven en de veelzijdigheid van Aalst als shoppingstad worden op een humoristische wijze in de kijker gezet met ‘shoppingtassen’ als rode draad. De Aalsterse handelaar fungeert als ambassadeur voor de campagne. De bedoeling is dat de stoffen shoppingtassen een duurzaam hebbeding worden die opduiken in het straatbeeld.”

16 maart
Gelukzak, balzak, papzak of broekzak: vanaf 16 maart zal jij bij meer dan honderd handelszaken in onze shoppingstad ook jouw zakken kunnen vullen. “Deelnemende handelszaken zullen te herkennen zijn aan een opvallende raamsticker”, zegt de stad. “Elke tiende klant is een gelukzak en ontvangt een stoffen shoppingtas met grappige opdruk. De stad bedeelde er in totaal 3.500. Ben je erin geslaagd een exemplaar te bemachtigen? Post een foto op sociale media met de hashtag #zakskenemmen. Hopelijk groeien de tassen uit tot een waar collector’s item.”

Alle
  • Alle
  • fans
  • film
  • muziek
  • radio
  • reclame
  • ruzies
  • ter smissen baguette
  • thuis
  • tv
Christophe Haddad (Bob) en Daphne Paelinck (Christine) © VRT

De podcast die ‘Thuis’ analyseert: ‘Ik ben er zeker van dat Bob en Christine niet gaan trouwen’

Op de vooravond van de ‘Thuis’-finale blikt Iwein Segers, die een podcast over de soap runt, vooruit: ‘Mensen met een druk leven kunnen de afleveringen van maandag en dinsdag meestal perfect overslaan.’ De doorsnee Vlaming ziet het begin van de zomer door drie dingen gemarkeerd: Rock Werchter, zijn rapport of dat van zijn kinderen en…

Screenshot 2019-06-04 at 19.29.18

Iwein in DIW

Een zanger, een komiek en een cabaretier. En naast Iwein Segers waren Lukas en Jan Jaap er ook nog zijn. Liters spaghettisaus – verkocht voor het goede doel – zijn teruggeroepen omdat ze zijn bereid met mogelijk besmet vlees. E.coli of niet, het blijft zonde om zomaar weg te gooien. Gelukkig weet Lukas wel raad…

tamzak

Ludieke ‘zakskes’ moeten Aalst op de kaart zetten als shoppingstad

Aalst is een fijne winkelstad, maar misschien weet men dat buiten Aalst nog te weinig. Daarom start de stad Aalst met een promocampagne waarbij 3.500 zakjes met een ludiek opschrift worden verdeeld. Op 16 maart kan je in de winkels zo’n ‘tamzak’, ‘balzak’, ‘platzak’ of ‘gelukzak’ te pakken krijgen. Met een ludieke promotiecampagne en bijhorend…

763 (1)

Operatie Kazuifel

Hoe het lijk van de collaborerende priester Verschaeve 45 jaar geleden in het geheim opgegraven werd Beruchte passage uit Vlaamse geschiedenis verfilmd door Iwein Segers Komiek Iwein Segers heeft een kortfilm gemaakt over van de meest opmerkelijke verhalen uit de geschiedenis van het Vlaams nationalisme. ‘Operatie Kazuifel’, waarin onder anderen Jelle De Beule en Jeroen…

nietschieten

300.000 bezoekers voor ‘Niet Schieten’

‘Niet Schieten’, de film van regisseur Stijn Coninx, heeft de kaap van 300.000 bezoekers bereikt. De film staat bovendien nog steeds op de tweede plaats van de Vlaamse bezoekersaantallen. De symbolische 300.000ste bezoeker werd door Stijn in de bloemetjes gezet in Kinepolis Antwerpen. Na bijna twee maanden programmatie in de bioscopen, blijft het Vlaamse publiek…

de_zomer_van_2

Iwein in ‘De Zomer van’ op radio 1

Ken je acteurs/actrices die ook wel eens zingen? Of misschien zangers/zangeressen die ook wel eens acteren? Acteur, comedian en zanger Iwein Segers was benieuwd naar jouw suggestie. Herbeluister de uitzending hier.

763

Iwein Segers imiteert ‘Thuis’ op Instagram en het resultaat is hilarisch

Gewezen ‘Komen Eten’-stem Iwein Segers heeft een nieuwe hobby. Als trouwe fan van ‘Thuis’ plaatst hij op gepaste tijde een foto van zichzelf op Instagram waarin hij een personage uit zijn favoriete soap imiteert. Trouwe fans zullen niet teleurgesteld zijn. Kobe, de hippe homoseksuele kok

komen eten

Vier schrapt Iwein Segers zelfs uit herhalingen ‘Komen Eten’

Sinds enkele weken zendt Vier weer oude afleveringen van het populaire culinaire programma ‘Komen Eten’ uit. In die oude aflevering is de commentaarstem niet langer die van Iwein Segers, maar wel die van de huidige presentator van het programma, Herman Verbruggen. ‘De oude afleveringen, waarin Iwein Segers nog de commentator van dienst was, werden opnieuw…

segerstof

Iwein Segers is wél tof

De rol van Iwein Segers in ‘Komen Eten’ op Vier wordt geschrapt, maar de presentator en komiek laat dat niet aan zijn hart komen. Hij reageert op originele wijze op de kritiek die hij laatste maanden kreeg via stickers met een duidelijke boodschap : Iwein Segers is wél tof! ‘Sinds de stickers in omloop zijn,…

1240

Moddergevecht tussen Iwein Segers en Serge Simonart

De uitzending van Radio 1-programma ‘Hautekiet’ over luiheid is uitgemond op een vilein moddergevecht tussen rockjournalist Serge Simonart en komiek en acteur Iwein Segers. Hautekiet zoomde in op het thema luiheid, naar aanleiding van het Feest van de Filosofie op 30 maart. Tom Hodgkinson zal dan tijdens een lezing een lans breken voor de kunst…